Onderzoek 1: De effectiviteit van Chiropractie bij acute lage rugpijn

In 1994 werd door de Agency for Health Care Policy and Research een overheidsrapport uit de VS gepubliceerd als richtlijn voor behandeling van acute lage rugpijn.

De richtlijn gaf een definitie van acute lage rugpijn, evalueerde diverse behandelmethoden en gaf aanbevelingen omtrent de effectiviteit van deze methoden.
Chiropractische manipulatie is een van de veiligste en effectiefste behandelmethoden voor de meeste gevallen van acute lage rugpijn. In het kader van deze richtlijn verscheen het volgende commentaar in de Annuals of Internal Medicine: “De Agency for Health Care Policy and Research (AHCPR) schreef geschiedenis door te concluderen dat …chiropractische manipulatie van de wervelkolom de genezing van acute lage rugpijn versnelt en beveelt deze behandelmethode aan in combinatie met, of als alternatief voor behandeling met niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen…
Misschien het belangrijkste: de richtlijn stelt dat …chiropractische manipulatie zowel de pijn verlicht alsook verbetering van het functioneren oplevert.”

Bron: Micozzi, Mark. 1998. “Complementary Care: When is it appropriate? Who will provide it?” Annals of Internal Medicine 129: 65-66

 

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

Pijn in been, nauwelijks kunnen lopen (H. Kolenburg)

Pijn in been, nauwelijks kunnen lopen Na terugkomst van mijn vakantie, eind februari 2012, had…

Lees meer

Controle rechte rug (Nick)

Controle rechte rug Hallo, ik ben Nick. Ik ben nu 13 jaar en ik kom…

Lees meer

Hoofdpijn en migraine (mevrouw Rademakers)

Hoofdpijn en migraine Het begon allemaal toen ik ongeveer 17-18 jaar was. Ik werkte toen…

Lees meer
meer verhalen