Clusterhoofdpijn

Clusterhoofdpijn

Twee jaar geleden tijdens een stressvolle periode kreeg ik hoofdpijn. “Gaat vanzelf over” dacht ik. Helaas ging niets vanzelf over, het werd alsmaar erger.
Als harde werker en stoere jongen liet ik mij niet uit het veld slaan en ging alsmaar door met mijn dagelijkse zaken, terwijl die hevige hoofdpijn geleidelijk steeds erger en erger werd.
Op een gegeven moment was het ongeveer drie tot vijf keer per week raak; hevige hoofdpijn die een kwartier, maar ook een hele nacht kon duren.
Het gevoel; Altijd aan de linkerzijde van mijn hoofd, een hevige pijn die verlammend werkt, pijn waar je niet omheen kan, pijn die niet met paracetamol weg te halen valt. Mijn persoonlijke beschrijving was “het voelt alsof er bloed langs de linkerzijde van mijn gezicht loopt”.
Het gevolg; Slapeloze nachten, vermoeidheid op het werk. Sociale aangelegenheden die voor mij ieder moment afgelopen konden zijn. Daarnaast vooral zorgen, door mij en mijn partner die hier ook erg mee zat. Van alles ga je bedenken waardoor je zulke hoofdpijn hebt.

Bij de huisarts is het erg moeilijk over hoofdpijn praten. Zo kreeg ik te horen dat ik niet meer kon doen dan een paracetamol nemen en rustig aan te doen. Ook op diverse forums las ik dat er weinig aan te doen is en dat mensen er maar “mee moeten leven”.

Op een gegeven moment las ik dat chiropractie ook bij hoofdpijn kan helpen. De intake afspraak had ik gemaakt omdat ik me geen raad meer wist met mijn klachten. Mijn behandelend chiropractor gaf aan duidelijke obstructies te vinden in mijn rug en nek die wellicht konden leiden tot hoofdpijn.
Sceptisch ben ik begonnen aan de behandelingen maar het resultaat is verbluffend. Sinds twee maanden ben ik hoofdpijn-vrij en dat voelt alsof ik mijn leven weer onder controle heb. Ongelofelijk dat ik twee jaar lang hiermee rondgelopen heb.
Persoonlijk kan ik iedereen aanraden met hoofdpijnklachten een bezoek te brengen aan een chiropractor om op zijn minst een intakegesprek te doen.

Richard, 35 jaar.

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

Pijn aan rechterbeen en rug. (T.H. v.d.V.)

Medio 2005 ben ik bij Rugkliniek Heerlen terecht gekomen met mijn klachten over pijn aan het…

Lees meer

Migraine en hoofdpijn. (mevr. P. Hensgens-Janssen)

Toen ik 12 jaar oud was had ik voor de eerste keer erge hoofdpijn en…

Lees meer

Zware ademhaling. (Amy)

Mijn naam is Amy en ben nu 5 jaar. Vanaf mijn geboorte kom ik regelmatig…

Lees meer
meer verhalen
© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen