Vergoedingen van Chiropractie

De meeste zorgverzekeraars vergoeden uw Chiropractische behandelingen geheel of gedeeltelijk, onder de noemer alternatieve geneeswijzen of “beweegzorg”. Het percentage van de vergoeding kan echter sterk verschillen. Daarom adviseren we u om voor exacte informatie te informeren bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

U kunt ook op onderstaande link klikken om meer te weten te komen over de vergoedingen: vergoedingenoverzicht chiropractie

Verwijzing.

Voor een chiropractische behandeling is een verwijzing van de huisarts niet noodzakelijk.

Declareren

Als u aanvullend verzekerd bent bij: CZ, Ohra, Nationale Nederlanden, Univé, Zekur, Zorgzaam, SZVK, IZA, UMC, VGZ, Blue, en IZZ, dan kunnen wij in veel gevallen rechtstreeks voor u declareren.

logo SCNlogo SNRClogo ICA

 

Alle in de kliniek werkzame chiropractoren zijn geregistreerd chiropractor bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN), danwel de Stichting Nationaal Register van Chiropractoren (SNRC). Deze stichtingen bewaken de kwaliteitseisen waar een chiropractor aan moet voldoen. Een registratie bij een van de Nederlandse stichtingen (registers) is voor de meeste verzekeringen een vereiste.

Nederland kent naast deze registers voor kwaliteits-controle ook 3 chiropractoren verenigingen, de NCA de DCF en de CCA. Deze hebben, net als politieke partijen,  verschillende standpunten en proberen hun standpunten politiek door te krijgen. Lidmaatschap bij (een van of geen van ) deze verenigingen is vrijblijvend en niet verplicht om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Tevens is er een lidmaatschap bij de International Chiropractic Association (ICA).

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen