WAT IS CHIROPRACTIE?.

De chiropractor optimaliseert het functioneren van het zenuwstelsel

.
Chiropractie is een medische wetenschap, gebaseerd op het traditioneel medisch weten. Chiropractie onderscheidt zich echter van de traditionele medici door de manier waarop zij deze kennis toepast. De chiropractor bereikt genezing door het beïnvloeden van het zenuwstelsel. Het  optimaal functioneren van het zenuwstelsel is zeer belangrijk, want het zenuwstelsel regelt alles in ons lichaam: elke cel, orgaan of lichamelijke functie wordt door het zenuwstelsel gecontroleerd.

Chiropractoren zoeken daarom naar de oorzaken van de ziekte, pijn of kwaal, in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.
Via ons zenuwstelsel (ruggengraat) communiceren onze hersenen met ons hele lichaam; daarom maakt de chiropractor hoofdzakelijk gebruik van de ruggengraat om het zenuwstelsel te beïnvloeden. Voordat het lichaam ziek wordt of pijn vertoont, moet het uit balans zijn. Een onbalans in het lichaam is vaak terug te vinden als een blokkade in de wervelkolom (ruggengraat). Chiropractoren zijn gespecialiseerd in het ontdekken en herstellen van deze blokkades die stoornissen en irritaties veroorzaken in het zenuwstelsel.

Lokalisatie van de oorzaak en herstel van het probleem

.
Onze chiropractoren zullen met een gedegen onderzoek de oorzaak van uw problemen lokaliseren. Tijdens de behandeling worden de blokkades met gedoseerde kracht opgeheven. Herhaalde bezoeken herstellen het functioneren van het zenuwstelsel en daarmee uw gezondheid.
Dat is waarom chiropractische zorg al miljoenen mensen heeft geholpen gezond te worden en te blijven.

Te behandelen klachten

.
De klachten die ontstaan door een blokkade in de wervelkolom kunnen o.a. zijn: rugklachten, nekklachten, spit, migraine, whiplash, RSI, scoliose, hoofdpijn, hernia, ischias, tinteling in armen en benen, duizeligheid, koliek bij baby’s, voorkeurshoudingen, Kiss-syndroom, tennis- en golfelleboog, slijtage/ artrose, armpijn, schouderpijn, kaakpijn, gewrichtspijnen en meer.

Hogere levenskwaliteit, ook voor chronische kwalen

.
Mensen met rugpijn en andere gewrichtsklachten, worden meestal niet voor de oorzaak, maar voor de symptomen behandeld (bijv. door pijnstillers). Hier kunnen onze chiropractoren een alternatief bieden. Ook voor chronische patiënten, of “uitgedokterde patiënten” kunnen wij een hogere levenskwaliteit bieden.

De werkwijzen van onze chiropractoren

.
Ons doel is de stoornissen in het zenuwstelsel op te heffen en hierdoor uw pijn te verminderen en het functioneren van uw hele lichaam te optimaliseren. Aangezien het zenuwstelsel midden in de ruggengraat, door de wervelkolom heen loopt, gebruiken wij hoofdzakelijk behandelingen van de wervelkolom om het zenuwstelsel te beïnvloeden. De wervelkolom, of het blokkerende gewricht, wordt in beweging gezet, waardoor eventuele gewrichtsblokkades worden opgeheven zodat de stoornis van de zenuw verwijderd wordt. Hierdoor worden ook de klachten verholpen.

Eerstelijns gezondheidszorg voor gewrichtsproblemen

.
In vele landen is Chiropractie een onderdeel van de eerstelijns gezondheidszorg, net zoals een tandarts en een huisarts. Een chiropractor is het best opgeleid om gewrichtsproblemen te behandelen en heeft daar veel meer kennis van dan bijvoorbeeld een huisarts.

 

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen