Toevallen en epilepsie behandeling via Chiropractie.

Toevallen en epilepsie

Een toeval is een verandering in het bewustzijn. Toevallen treden op als de hersenen een abnormale hoeveelheid aan energie ontladen, een soort kortsluiting. Deze kortsluiting kan verschillende delen van de hersenen beïnvloeden met als gevolg dat elke toeval anders van vorm, duur en intensiteit kan zijn.

Als iemand regelmatig een toeval heeft, noemen wij dit epilepsie. Slechts 1 op de 200 mensen die een toeval krijgt, ontwikkelt ook epilepsie.

Letselschade aan de wervelkolom als oorzaak van een toeval

Letsel aan de wervelkolom staat in verband met veel neurologische problemen. Een lichamelijk trauma is een van de oorzaken van epilepsie die bij alle leeftijdscategorieën voorkomt. Er bestaat duidelijk de mogelijkheid dat een trauma een beschadiging van de hersenstam of het bovenste gedeelte van de wervelkolom veroorzaakt, welke op zich weer tot een toeval kan leiden.

De chiropractische aanpak

Door chiropractische behandelingen is het mogelijk dat de aanvallen minder intens worden en minder vaak voorkomen of zelfs helemaal verdwijnen. De chiropractor zorgt er voor dat de wervelkolom stress- en blokkadevrij is. Zonder (of met minder) stress op het zenuwstelsel functioneren het lichaam, de hersenen en het zenuwstelsel beter waardoor ook epilepsie verholpen kan worden.

Voor uitgebreidere tekst over Toevallen en epilepsie, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen