Rugproblemen voorkomen op jonge leeftijd met Chiropractie.

Het is een misverstand dat rugproblemen alleen bij volwassenen voorkomen. Ook baby’s, kleuters en schoolgaande kinderen kunnen veel last ondervinden van rugproblemen oftewel storingen van de wervelkolom. Bovendien kunnen rug- en nekproblemen op latere leeftijd hun oorsprong hebben in de kinderjaren.

Het begin van een rugafwijking kan reeds bij de geboorte ontstaan. Geboortetrauma’s aan de nek en rug zijn dikwijls het gevolg van tang- of vacuümverlossingen, maar zelfs bij normale geboorten kunnen problemen ontstaan.

Minder goed waarneembare, kleine misvormingen aan schedel en wervelkolom kunnen ook de oorzaak zijn van lichamelijke problemen, zoals kolieken (maagkrampen), slapeloosheid, oorontsteking etc.

Later kan het regelmatig vallen van jonge kinderen een andere factor zijn die de ontwikkeling van de wervelkolom kan verstoren en een chronisch wervelprobleem kan veroorzaken. Schoolgaande kinderen met goedgevulde boekentassen op de rug en die ook nog vaak de neiging hebben om te “hangen” in een stoel of bank vormen ook een risicogroep. Verder tillen zij in de regel onnadenkend. Het gevolg: een verkeerde belasting met als gevolg slecht functionerende of geblokkeerde wervels. Ook eenzijdig sporten kan in het ongunstigste geval de wervelkolom nadelig beïnvloeden. De kinderen hoeven dan echter niet onmiddellijk die pijn te ervaren, maar het kan wel leiden tot gezondheidsproblemen op latere leeftijd.

Onderzoeken bij schoolgaande kinderen wijzen uit dat meer dan 76% van hen in meer of mindere mate wervelkolomafwijkingen vertoont. Daarom is het van belang dat ook kinderen zich bewust worden van hun lichaamshouding. Jonge mensen hebben nog het voordeel dat ze gemakkelijk slechte houdingen kunnen corrigeren. Kortom: let op de houding van uw kind!

Hoe kunnen wij u hiermee helpen?

.
De chiropractor is bij uitstek bedreven in het onderkennen en behandelen van wervelkolomproblemen en weet precies welke zorg kinderen nodig hebben. De chiropractische behandeling is erop gericht een foutieve houding te corrigeren en de beweeglijkheid van de wervels te verbeteren, waardoor de zenuwfuncties hersteld worden. Steeds meer ouders nemen hun kinderen dan ook jaarlijks mee naar de chiropractor; dit is te vergelijken met de jaarlijkse gebitscontrole door de tandarts.

Voor uitgebreidere tekst over Rugproblemen voorkomen op jonge leeftijd, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen