RSI of muisarm verhelpen met Chiropractie.

Repetitive Strain Injury (RSI) is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders en/of nek. Deze klachten worden veroorzaakt door repeterende bewegingen. Door deze bewegingen ontstaat een continue spierspanning die spier- en gewrichtsklachten veroorzaakt. Het grote gevaar bij RSI schuilt in het sluipende verloop.

De ontwikkeling van RSI doorloopt globaal gezien de volgende fases:

.
Beginnende klachten zijn pijn en vermoeidheid aan vingers, handen, polsen, armen, schouders en/of nek. Deze klachten doen zich voor tijdens of na het werk: meestal aan het einde van de werkdag.

Later begint de pijn hinderlijk te worden. Er begint krachtverlies op te treden.

Bij zeer ernstige klachten is de pijn constant. De nachtrust wordt daardoor verstoord. De pijn is niet alleen merkbaar bij repetitieve handelingen die de klachten in eerste instantie hadden opgeleverd, maar ook bij andere lichaamsarbeid.

De behandeling van RSI

.
De chiropractor zal onderzoeken waar de OORZAAK van uw klachten ligt; het is namelijk helemaal niet zeker, dat uw probleem zijn oorsprong alleen op de pijnlijke plaats vindt. Wij zullen kijken of de gewrichten (de pols en elleboog) in het gebied of daarbuiten (schouder en nekwervelkolom) geblokkeerd zijn. Al naar gelang onze bevindingen zal er worden behandeld. De blokkades worden dan opgeheven en daardoor wordt een situatie gecreëerd waardoor het zenuwstelsel goed kan functioneren. Naast de behandeling kan uw chiropractor ook advies geven inzake werkhouding, aanpassingen etc.

Voor uitgebreidere tekst over RSI / muisarm, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen