Pijn tussen de schouderbladen of pijn in de middenrug verhelpen met Chiropractie.

Pijn tussen de schouderbladen, pijn in de middenrug of pijn in de borststreek is een grote kwelling en een bron van angstgevoelens. De pijn kan u ’s nachts uit uw slaap houden en kan bij uitstraling naar de borst moeilijkheden met ademhalen veroorzaken. Op uw gemak voelt u zich in ieder geval niet.

Oorzaak

.
Pijn tussen de schouderbladen, die geleidelijk erger wordt zonder een voor de hand liggende oorzaak, is vaak het gevolg van een langdurig verkeerde houding ( bijv. lange autoritten, bureauwerk). Het resultaat is een blijvende blokkade in de wervelkolom. Er kan zelfs een rib ontwricht raken, waardoor de pijn intenser wordt. Pijn tussen de schouderbladen of middenrug kan ook gepaard gaan met uitstralende pijn langs de ribben, naar de borst of naar de armen; de pijn kan soms zelfs op hartklachten lijken.

Hoe kunnen wij u helpen?

.
Een zorgvuldig onderzoek naar de oorzaak van de pijn in uw middenrug is noodzakelijk. Heel vaak blijkt de pijn tussen de schouderbladen veroorzaakt te worden door een gebrekkig functioneren van de wervelkolom. Dit kan een zenuwirritatie als gevolg hebben en dientengevolge pijn. Als het onderzoek uitwijst dat de pijn het gevolg is van een storing in de wervelkolom, kan de chiropractor uw klachten goed verhelpen door uw wervelkolom te corrigeren. De correctie is erop gericht de juiste werking en de beweeglijkheid van de ruggegraat te herstellen. Daarmee wordt ook de irritatie van het zenuwstelsel opgeheven. Het resultaat is verzachting van de pijn en vaak neemt ook de beweeglijkheid toe.

Voor uitgebreidere tekst over Pijn tussen de schouderbladen, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen