Nek-, schouder- en of armklachten en Chiropractie.

De meeste nek-, schouder- en armklachten hebben hetzelfde principe gemeen: irritatie van de zenuw, daar waar deze het zenuwkanaal verlaat in de nek en over de schouder naar de arm loopt. Enkele oorzaken voor een irritatie van de zenuw zijn een slechte houding, een onverwachte beweging, een whiplash, artrose (oftewel slijtage), plotselinge pijn als gevolg van te lange tijd stilliggen op een te dik of te dun kussen, of in een positie liggen die de nek te lange tijd in een zijdelingse positie houdt.

Beschadigde of geïrriteerde nekzenuwen kunnen meer dan alleen nekpijn veroorzaken. Pijn in het gezicht, de schouder, arm, pols, hand, vingers en verminderde nekbeweeglijkheid kunnen dan ontstaan. Ook tintelingen in de vingers of een slaperig, krachteloos en dof gevoel in de arm kunnen hun oorzaak in de nek hebben. Andere problemen als gevolg van een slechte nek zijn hoofdpijn, moeilijkheden met zien, duizeligheid, oorsuizen, verminderd concentratievermogen, leer- en geheugenproblemen, neus-, tong- en keelproblemen.

Beschadigde tussenwervelschijven oftewel hernia

.
Beschadigde tussenwervelschijven in de nek (of hernia) zijn relatief zeldzaam, maar kunnen de bron zijn van intense pijn. In dit geval is soms een operatie nodig, vooral als het te wijten is aan verwonding. In vele gevallen kunnen Chiropractische technieken de tussenwervelschijf verbeteren en voorkomen dat een nekoperatie nodig is.

Wat kunnen wij doen om u te helpen?

.
Chiropractoren zijn getraind in eerstelijns-gezondheidszorg en de behandeling van nek-, schouder- en/of armklachten. Veelal kunnen wij u helpen de pijn binnen redelijk korte termijn te verlichten, zonder dat daar medicijnen of een operatie aan te pas komen. Wij kunnen er eveneens toe bijdragen dat een verdere beschadiging van tussenwervelschijven, wervels en zenuwen wordt voorkomen.

Wij zullen de functiestoornissen van de ruggewervel corrigeren, opdat ook de irritatie van bepaalde zenuwen weggenomen wordt. Daardoor verdwijnen pijn, tintelingen, gevoelloosheid, stijfheid en spierverkrampingen en verbetert de beweeglijkheid van de nek.

Voor uitgebreidere tekst over Nek-, schouder- of armklachten, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk.

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen