Leerproblemen en hyperactiviteit – Chiropractie Behandeling.

Leerproblemen en hyperactiviteit

Het hyperactief of hyperkinetisch kind is geen kind, dat door zijn ouders niet in bedwang kan worden gehouden omdat het hen ontbreekt aan ouderlijk gezag en disciplinaire bekwaamheid. Het hyperkinetische kind is daadwerkelijk neurologisch benadeeld door één of meer fysische redenen.

Door een blokkade in de nek, vaak reeds ontstaan bij de bevalling of naderhand bij een valpartij, kunnen de (proprioseptische) impulsen naar de hersenen verstoord worden, waardoor de hersenen geremd worden in het functioneren. Als er een neurologische desorganisatie bestaat, is de boodschap voor de zenuwen verwarrend en wordt deze consequent verkeerd geïnterpreteerd door de hersenen. Dit kan leiden tot concentratie- en leerproblemen. De vaak voorkomende hyperactiviteit die er bij hoort, is een (onbewuste) neiging om door het bewegen van het lichaam de (proprioseptische) impulsen naar de hersenen te verbeteren. Hoe meer ze bewegen, hoe beter de hersenen functioneren.

Indicaties voor hyperactiviteit:

1. Tijdens een activiteit zijn de handen en de benen constant buitensporig in beweging
2 Agressie naar andere kinderen of naar de ouders
3 Onvoorspelbaarheid
4 Ongeduldig zijn
5. Concentratieproblemen
6. Een slechte coördinatie
7. Slechte slaapgewoontes


Wat kunnen wij doen om (uw kind) te helpen?

Chiropractoren werken met kinderen met alle soorten neurologische en/of leerproblemen. Chiropractie zorgt door het behandelen van de nek en rug, dat eventuele blokkades worden opgeheven en dat daardoor de proprioceptische zenuwimpulsen de hersenen beter bereiken. Het kind kan zich dan beter concentreren en wordt minder hyperactief. Het is beter om, als het mogelijk is, chiropractische behandelingen te ondergaan, dan geestveranderende medicijnen in te moeten nemen.

Voor uitgebreidere tekst over Leerproblemen en hyperactiviteit, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen