Ischias (Lage rug- en beenklachten) en Chiropractie.

Zij die het hebben (en dat zijn er velen) weten erover mee te praten: ischias is een groot ongemak. Meestal begint het onder in de rug, met een doffe, al dan niet constante pijn die bij sommige bewegingen scherp en stekend wordt. Als het probleem verergert, kan de pijn zich uitbreiden naar de bilspier, vervolgens eventueel via het dijbeen naar de knie en zelfs naar de tenen.

Oorzaak

.
De oorzaak kan liggen in o.a. een bekkenscheefstand, en wervelblokkade, een knie- of enkelprobleem. Alle van de vele oorzaken van ischias hebben in principe één ding gemeen, namelijk irritatie van de Ischias-zenuw, hetgeen uiteindelijk tot een ontsteking leidt. Het resultaat is pijn. Plotselinge oorzaken zijn: vertillen of verstappen, vallen, verkeerd bewegen of een ongeluk. Geleidelijke oorzaken zijn: overbelasting van de onderrug, hernia in de onderrug, artritis in de onderrug en het bekken, bovenmatige inspanning, slechte conditie en houding, te weinig lichaamsbeweging, overgewicht, botziekten, artrose, gevorderd diabetisch, scoliose.

Hoe kunnen wij u helpen?

.
Bij uw eerste bezoek aan de chiropractor zal een onderzoek plaatsvinden om te bepalen of Chiropractie de beste behandelingsmethode voor u is. De chiropractor is gespecialiseerd in zowel het stellen van de diagnose als de behandeling van Ischias. Het is ons werk om de beweeglijkheid van de wervelkolom en het functioneren van het zenuwstelsel te optimaliseren waardoor de pijn verdwijnt. Wij doen dit door middel van gedoseerde mechanische impulsen op de wervelkolom, het bekken en aangrenzende gebieden. Let wel: zonder dat daar medicijnen of een operatie aan te pas komen.

Voor uitgebreidere tekst over Ischias, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk.

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen