Carpale tunnel syndroom en Chiropractie behandeling.

Wat is het Carpale Tunnel Syndroom?

.
Carpus is de medische term voor pols(-gewricht). Uw carpale (pols-)beenderen vormen een kanaal (de carpale tunnel), waardoor één zenuw en negen pezen lopen. Deze zenuw, de mediaanzenuw, prikkelt de hand en de vingers. CTS kan verschijnen als deze zenuw wordt geïrriteerd.

Hoe kunnen wij u helpen?

.
Chiropractoren zijn opgeleid en getraind in het ontdekken van problemen in het spier- en beenderstelsel, met nadruk de gewrichten, de wervelkolom en de ledematen (schouder, arm, pols etc.). Wij kunnen u helpen door te onderzoeken of uw klacht een lokale oorzaak in de pols heeft of mogelijk uit de wervelkolom afkomstig is.

De mediaanzenuw vindt zijn oorsprong namelijk in de nek. De chiropractor zal naast de controle op misvorming, zwelling of het disfunctioneren van de beweeglijkheid van de carpale beenderen van uw pols ook uw nek onderzoeken.

Als er disfunctioneren van de beweeglijkheid in de pols wordt ontdekt, zullen wij de druk van de mediaanzenuw halen door chiropractische manipulatie van de carpale beenderen. Als het probleem van origine uit de nek (cervicale) en of de schouder komt, zal de chiropractor ook de schouder en de nek behandelen. Indien uw aandoening om onderzoek door een andere specialist vraagt, zullen wij u doorverwijzen.

Voor uitgebreidere tekst over Carpale Tunnel Syndroom, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk.

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen