Zwangerschap en Chiropractie.

Chiropractie voor uw lichaam en voor uw baby

.
Een chiropractor controleert uw wervelkolom op blokkades. Blokkades irriteert en beschadigen het zenuwstelsel en beïnvloeden het functioneren van het gehele lichaam. Als er een blokkade in de wervelkolom is, zal de chiropractor deze blokkade door middel van chiropractische manipulatie willen corrigeren, om zo de spanning van de wervelkolom en zenuwstelsel af te nemen. Een lichaam zonder blokkades functioneert beter en heeft een hogere weerstand, wat uw algehele gezondheidstoestand ten goede komt.

Het bovenstaande is voor zwangere vrouwen, van wie het lichaam zo gezond en sterk mogelijk dient te zijn om de moeilijkheden tijdens de zwangerschap en de bevalling te kunnen overwinnen, zeer belangrijk. Chiropractie helpt de voortplantingsorganen en andere stelsels, die zo belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap, ongehinderd de zenuwprikkelingen vanuit de wervelkolom kunnen ontvangen. Een optimalisering van het functioneren van het zenuwstelsel zal een zeer gunstig effect kunnen hebben op de ontwikkeling van moeder en kind.

Chiropractie zorgt voor een beter functionerend zenuwstelsel, waardoor de functies van de hypofyse, adrenaline, eierstokken en de placenta optimaal verlopen. Onderzoeken laten zien dat hierdoor de bevalling wel vijftig tot zestig procent korter kan duren en is er vijftig procent minder medicatie nodig dan bij vrouwen die geen chiropractische zorg tijdens hun zwangerschap ontvingen. Ook komen er zelden postnatale depressies bij chiropractie patiënten voor.

Chiropractie is heel veilig bij zwangerschappen en men kan gedurende de gehele zwangerschap behandeld worden. Het zou het allerbeste zijn om zich reeds vóór de zwangerschap op blokkades te laten controleren.

Voor uitgebreidere tekst over Zwangerschap en Chiropractie, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen