Pijn in de onderrug behandelen met Chiropractie.

Pijn in de onderrug, of lage rugpijn, acute lage rugpijn of door de rug gaan zowel als chronische of aspecifieke rugproblemen, spit, lumbago; het zijn allemaal aandoeningen die vaak de zelfde oorzaak hebben. Meer dan de helft van de mensen met rugklachten die bij een Chiropractor “aankloppen”, hebben geen baat gevonden bij de “traditionele” behandelmethoden van artsen en specialisten. Rugpijn kan zich op verschillende manieren manifesteren. Soms is het mogelijk de pijn heel specifiek aan te wijzen, maar ook kan er sprake zijn van algemene pijn of ernstige pijnscheuten. Deze symptomen kunnen ogenblikkelijk na een bepaalde inspanning optreden, maar ook uren, weken en zelfs maanden later. De eerste stap op weg naar genezing is in ieder geval de pijn niet te negeren. Door pijn geeft het menselijk lichaam immers te kennen, dat er iets niet in orde is.

Oorzaken

.
Op de eerste plaats kan pijn in de onderrug het gevolg zijn van een opgelopen letsel (door bijvoorbeeld een auto-ongeluk, een val of verkeerd tillen). Stelselmatig schadelijke beïnvloeding van de rug kan op den duur eveneens leiden tot een chronische aandoening van de ruggengraat. Denk aan lange autoritten of gewoonweg een permanente verkeerde houding bij zitten of staan. Ook kunnen onvoldoende lichaamsbeweging, corpulentie, langdurige spanningen (zowel lichamelijk als geestelijk), zwangerschap, verzwakking van spieren en aangeboren afwijkingen oorzaken zijn.

In de volksmond is rugpijn een verzamelnaam voor de meest uiteenlopende stoornissen zoals verrekte spieren, kou op de rug, spit, artrose (slijtage), hernia en ischias. De achterliggende oorzaak van al deze rugpijnen is een stoornis in de wervelkolom / ruggengraat. Als een of meer wervels verkeerd bewegen of geblokkeerd zijn, brengt dat een grote hoeveelheid spanning in het betreffende deel van de rug met zich mee en de kans op irritatie van omliggende zenuwen en spieren wordt groter. Het resultaat is een verkeerde belasting van de tussenwervelschijven (hernia), de spieren (spit of kou op de rug), de wervels (artrose / slijtage) of een irritatie van de zenuwen (ischias). In werkelijkheid is de oorzaak van elk van deze aandoeningen een verkeerde belasting en irritatie van meerdere onderdelen van de rug. Zo is spit een combinatie van een verkeerde belasting van de wervels (ruggengraat), een zenuwirritatie en een spierverkramping.

Hoe kunnen wij u helpen?

.
Vooraanstaande economen ontdekten dat chiropractische zorg beter voor mensen met lage rugklachten is, dan de orthodoxe (traditionele) zorg als het gaat om wetenschappelijke bewijzen, veiligheid, efficiëntie, de kosten en de tevredenheid van de patiënt zelf.

Voor uitgebreidere tekst over Pijn in de onderrug, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk.

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen