Nekhernia, pijn in mijn nek uitstralende naar mijn schouder en arm .

Al ongeveer 10 jaar heb ik last van nekklachten die door de fysiotherapeut meerdere malen werden behandeld. Sinds november 2012 namen de klachten fors toe en had ik vreselijke pijn in mijn nek, uitstralend naar mijn linkerschouder en arm. Fysiotherapie verergerde de klachten. Ik kreeg gedurende 4 weken zware pijnstillers en spierverslappers voorgeschreven.

Daarna ben ik doorverwezen naar een orthopeed die een MRI scan liet maken. Daaruit bleek dat er een forse nekhernia zat op C5-C6. De orthopeed adviseerde een nek-brace die ik gedurende 4 weken ’s nachts moest dragen. De pijn werd hierdoor gelukkig wel dragelijker. Fysiotherapie en andere behandelingen werden afgeraden.

Ik had echter nog steeds last van tintelingen, een doof gevoel en pijn in mijn linker arm. Mijn zus die al jarenlang met succes bij mevrouw Nilsen in behandeling is, had me al die tijd geadviseerd om een afspraak te maken. Ik was daar echter zeer huiverig voor. Ik heb me uiteindelijk toch laten overtuigen, omdat er eerst een consult plaats vindt waarbij bepaald wordt of er wel behandeld kan worden. Na dit consult had ik er vertrouwen in en durfde ik de behandeling aan. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb genomen. Na 2 behandelingen waren de tintelingen en het dove gevoel in mijn linker arm verdwenen. Dat was een enorme opluchting. Al snel kon ik stoppen met de zware medicijnen en slikte ik alleen nog paracetamol. Na elke behandeling ging het met sprongen vooruit. Ik ben mevrouw Nilsen dan ook ontzettend dankbaar hiervoor. Omdat mijn nek een zwakke plek is, zal ik zeker in behandeling blijven om een terugval te voorkomen.

Marianne Rousseau

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

Rugproblemen van af 15 jaar oud. ()

Om maar meteen met de conclusie van dit verhaal te beginnen, chiropractie en de aanvullende…

Lees meer

Heupklachten. (Jo Aelmans)

Ik, Jo Aelmans, 52 jaar oud, ben van mening dat chiropractie een niet te missen…

Lees meer

Groeipijnen. (S. van Overdijk)

Mijn zoontje Timo (nu 5 jaar) heeft vanaf ongeveer zijn 2e veel last van groeipijnen….

Lees meer
meer verhalen
© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen