Ischias / Pijn in het been .

Om te beginnen wil ik Trine Nilsen D.C. hartelijk dank zeggen voor haar professionele hulp, die mij weer helemaal op de been heeft gebracht, waardoor het functioneren als een normaal mens weer mogelijk is geworden.

Ik ben HO uit Heerlen en van beroep laserprinterspecialist. Ongeveer 4 jaar geleden heb ik mij op mijn werk vertild aan een laser printer, die ik in een zeer ongebruikelijke houding moest verplaatsen. Aanvankelijk zoals dat meestal gaat, had ik nergens last van. Een paar dagen later kreeg ik pijn in mijn rechter been en uiteraard stond ik er niet bij stil, dat het wel eens aan dat vertillen zou hebben gelegen. Ik dacht dat het wel weer over zou gaan, zoals dat wel vaker ten onrechte wordt gezegd.

Het tegendeel was echter waar, de pijn werd steeds erger en verplaatste zich van bovenbeen naar onderbeen, vervolgens naar de voet en naar de knie. Het hele been deed op een gegeven moment pijn. Ik kon nauwelijks staan om maar te zwijgen van lopen.
Ik ben toen naar de huisarts gegaan, maar die kon niets vinden. Na een week ging ik weer naar hem terug. Hij stuurde me toen naar een manuele therapeut. De behandelingen bij hem waren pijnlijk, maar hij zei dat dat normaal was. Na veertien dagen was het alleen maar erger geworden. Ik ging terug naar de huisarts, deze gaf mij pijnstillers en verwees mij naar de neuroloog. Deze liet foto’s maken, een spierreflex-test doen, hij liet mij scannen en kwam uiteindelijk tot de conclusie dat ik niets mankeerde, ik moest er maar mee leren leven zei hij en aan de ondertoon waarmee hij dat zei kreeg ik de indruk dat hij dacht, dat ik de pijn simuleerde.
Vervolgens heb ik ten einde raad een gebedsgenezer geraadpleegd, deze maakte mij alleen maar veel geld lichter en voor de rest kon hij ook niets doen.

Toen herinnerde ik mij een gesprek, dat ik had met mijn werkgever, dat zijn zoon zich ooit had laten helpen aan een hernia door een chiropractor. Zij noemde het een ‘kraker’.
Van het woord ‘kraker’ alleen werd ik bijna gek, stel je eens voor dat je helemaal wordt gekraakt. Dit woord mag eigenlijk helemaal niet in dit verband gebruikt worden en ik heb mezelf gezworen om dat ook nooit te doen, want op deze wijze kun je nooit iemand overhalen, om met zijn problemen ook eens naar de chiropractor te gaan.
Helaas is het echter zo, dat mensen graag overdrijven en het dan ook veel erger maken dan dat in werkelijkheid het geval is. Het begrip ‘kraken’ doet denken aan vernietiging en uiteraard aan pijn en dat heb je op dat moment al genoeg, dat kun je er echt niet nog eens bij hebben.

Ik stierf bijna van de angst voor de ‘kraker’, maar uiteindelijk ben ik toch naar Dr. Nilsen toe gegaan. Zij heeft de röntgenfoto’s bestudeerd en kwam meteen tot de conclusie dat het uiteinde van mijn wervelkolom gebroken was, hierdoor was de stand van de wervelkolom veranderd, met het gevolg dat de spieren en zenuwen die naar het been lopen bekneld waren geraakt. De breuk kon niet meer genezen, omdat deze volgens haar jaren geleden is ontstaan en vervolgens is verwaarloosd. Het vertillen, waar ik het in het begin van deze brief over had, had slechts de stand van de wervelkolom gewijzigd, met als gevolg dat het functioneren van het been werd belemmerd.
Na de eerste behandeling voelde ik mij al meteen een heel ander mens. Uiteindelijk kon ik na een paar behandelingen melden dat de pijn was verdwenen en dat ik me weer zoals vanouds kon bewegen en dus weer op een normale manier kon leven en werken. In verband met de breuk heb ik uiteraard regelmatig een behandeling nodig, dit heb ik er natuurlijk ook heel graag voor over.

Het meest geweldige van chiropractie vind ik, dat je geen medicijnen hoeft te nemen, dat er geen operatief ingrijpen nodig is en vooral, dat ik pijnloos met mijn gebrek door het leven kan gaan.

Dr. Nilsen nogmaals hartelijk bedankt.

Vervolg
Nu ik mijn verhaal van ruim vijftien jaar geleden terug lees, mag ik vol vreugde vast stellen, dat de beslissing om naar T. Nilsen te gaan, een van mijn beste beslissingen is geweest.
Ik ben sindsdien niet meer bij mijn huisarts geweest, hij kent me niet eens meer, behalve dan voor herhalingsrecepten voor mijn astma-aandoening, die ik trouwens al lang had voor ik bij T. Nilsen kwam en waarover T. Nilsen mij ook had gezegd, dat ze dat niet meer kon genezen.
Genezen?, nee dat niet, maar de medicijnen van weleer zijn wel teruggebracht tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid.
Ik heb sinds de behandeling, die ik heb ondergaan, ruim vijftien jaar geleden, nooit meer de ziekenkaart gehad.
Ik werk nog steeds bij hetzelfde bedrijf, ik voel me prima in mijn vel en ik kan de concurrentie van mijn collega’s, die zeker twintig jaar jonger zijn dan ik, makkelijk aan.

Trine Nilsen nogmaals hartelijk bedankt!!!!!!

P.S.
Inderdaad Trine, zo kan en wil ik graag honderd jaar worden!!!!

Herman Overberg

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

Whiplash. (J. Brouwer)

Met mijn auto voor een rood stoplicht staande, werd ik van achteren aangereden door een…

Lees meer

Groeipijn. (Aniek)

Hallo, ik ben Anniek en ik ben 8 jaar. Ik had al een paar jaar…

Lees meer

Hernia operatie en Chiropractie. (L.A. Henstra)

Mijn ervaring met de chiropractor werd vooraf gegaan met een hernia operatie in 1978. Deze…

Lees meer
meer verhalen
© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen