Ischias en Parkinson .

Een jaar of 6 geleden had mijn echtgenote een “ischias-aanval”. In die tijd gingen wij al regelmatig naar een natuurarts, die al eens tegen mijn vrouw (die de ziekte van Parkinson en diabetes heeft) had gezegd om eens een chiropractor D.C. te raadplegen, om iets te doen tegen de gebogen houding en het trillen waar Parkinson patiënten vaak last van krijgen. Wonend in Asten hebben we toen gezocht naar een chiropractor D.C. in onze buurt.
We kwamen toen in Heerlen terecht. We hadden al snel flink wat informatie over chiropractie verzameld en gelezen. De behandelingen -die voor ons gevoel- vakkundig en met aandacht werden verricht, werkten verlichtend. De ischias was al snel verdwenen. Aan de gebogen houding en het trillen is minder makkelijk wat te doen, maar toch voelde mijn echtgenote dat het goed voor haar was.

Ondergetekende had toen ook wat pijnlijke plekken (uitstralend) rondom de wervelkolom, uitstralend naar rechter- en vooral linker been en heeft zich toen al spoedig ook onder behandeling gesteld. Eigenlijk met hetzelfde resultaat. De uitstraling is al lang verdwenen en na een behandeling voel je je weer een aantal weken soepeler en de “pijnproblemen” zijn dan een stuk minder.

We kwamen er toen achter dat je niet pas naar een chiropractor moet gaan als er problemen zijn, maar eigenlijk door het jaar heen regelmatig een bezoekje moet brengen om alles weer eens te laten “opkrikken” (als het ware controlebeurten net als bij de tandarts). We gaan nu samen zo’n 5 à 6 keer per jaar naar de Rugkliniek te Heerlen (ondanks dat het heen en terug ± 160 km rijden is).

De sfeer is er prima, de outillage uitstekend en er is in die jaren een persoonlijke band ontstaan. Je weet wat meer van elkaar, belangstelling en aandacht zijn wederzijds. Ook kwamen we op het spoor van nog andere therapeutische behandelingen en hebben we via mevrouw Nilsen rugvriendelijke stoelen aangeschaft, die uitstekend bevallen. Ondergetekende zijn echtgenote is huisvrouw en hijzelf gepensioneerd leraar.

W. en C. de Bruin-Schouten

Asten

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

Whiplash en Chiropractie. (Bert Kusters)

Bij deze wil ik mijn ervaringen na een whiplash op papier zetten. Het wordt een…

Lees meer

Krampjes, huilen, spugen. (Ryan Vranken)

Ryan Vranken: geboren op 17 november 2002 begon met spugen toen hij drie weken oud…

Lees meer

Pijn in been, nauwelijks kunnen lopen. (H. Kolenburg)

Na terugkomst van mijn vakantie, eind februari 2012, had ik zo´n pijn in mijn rechterbeen…

Lees meer
meer verhalen
© Copyright 2013-2022 Rugkliniek Heerlen