81 jaar oud en 30 jaar rugpijn.

Ik ben 81 jaar, 58 jaar getrouwd en heb 3 kinderen. Ruim 30 jaar geleden kreeg ik pijn in mijn rug; ik weet het aan het werken aan een tekenbord. Hierdoor zou volgens de huisdokter de rechterhelft van mijn rug verkeerd worden belast en scheefgroei gaan optreden. Ik werd naar een specialist verwezen die een operatie te riskant vond (het inbrengen van kunststof plaatjes tussen de wervels). Dus kwam ik weer terug bij mijn huisdokter, die mij verwees naar een fysiotherapeut. Deze begon enthousiast met allerlei oefeningen, zonder resultaat. Inmiddels werd het tekenwerk omgezet in bureauwerk, ook weer zonder resultaat. Wel kon ik voor mijn werk weer gaan autorijden, met kussentjes op de pijnlijke rugplaatsen.

Ruim 8 jaar geleden kwam ik in aanraking met het fenomeen chiropractie, via de specialist Dr. Nilsen. Zij begon allereerst met het maken van röntgenfoto’s; daaruit bleek een S-vormige wervelkolom ‘scoliose’. Volgens haar was het mogelijk om de pijnlijke plaatsen onder controle te krijgen en werd de behandeling begonnen. Het behandelen van de halswervels vond ik maar griezelig, door het ‘kraken’, doch alles went. Reeds vrij vlug werd de pijn teruggebracht tot een draagzaam niveau en pakte ik mijn hobby’s weer op, tuinwerk, enz. Dit was echter teveel gevraagd en moest de behandeling weer geïntensiveerd worden. Het was dus steeds oppassen geblazen, wilde ik geen last weer krijgen.

Terugkijkend in de tijd kan ik mij nog herinneren dat mijn toenmalige verloofde sliep op een gipsbed en later geruime tijd rechthouders moest dragen. Ook mijn vader had door verkeerde houding bij het werk een ‘hoge rug’ gekregen en ook mijn zoon heeft een hogere rug. Er is dus m.i. sprake van erfelijkheidsfactoren.

Ik heb duidelijk profijt gehad van de chiropractische behandeling. Het kwam uiteraard uit op een aantal vaste behandelingen over het jaar en wat extra’s als het weer pijn begon te doen. Mijn normale bezigheden heb ik weer opgepakt, alleen tuinwerk en bukken is taboe! Het is aan te bevelen om tijdig met beginnende rugklachten naar een chiropractor te gaan.

Dhr. Touw

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

Concentratieproblemen (Bram)

Mijn naam is Pauli (38 jaar) en ik ben de moeder van Bram. Bram is…

Lees meer

Fibromyalgie (Miriam Pernot)

In april 2005 kreeg ik pijn in mijn voeten en polsen. De huisarts dacht aan…

Lees meer

Progressieve rugklachten. (Jacques Defauwes)

Ik ben Jacques Defauwes, ben geboren in december 1953 en getogen in Sibbe. Ik ben…

Lees meer
meer verhalen
© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen