Klachten aan mijn rug/ rugklachten.

In 1989 begonnen de klachten aan mijn rug. In het begin waren de klachten er alleen ’s morgens als ik opstond. Ik heb hier verder geen aandacht aan besteed en dacht dat het wel weer over zou gaan.
Doordat ik toen behoorlijk zware werkzaamheden verrichtte, ik ben werkzaam bij een industrieel reinigingsbedrijf, en als ik lange uren maakte, kwamen de klachten aan mijn rug steeds vaker en heviger terug. Tot het moment dat ik helemaal krom stond en niet meer uit mijn auto kon komen. Ik ben toen door mijn huisarts naar de fysiotherapeut verwezen alwaar ik oefeningen moest verrichten om mijn buik- en rugspieren te trainen. Tevens werd ik op een (mijn inziens) martelwerktuig uit de middeleeuwen gelegd, en met korte tussenposen uitgerekt. Na tien behandelingen kon ik weer aardig recht lopen en werken. Helaas niet voor lange duur, de pijn in mijn rug werd steeds erger. Weer naar de huisarts en vervolgens naar het ziekenhuis alwaar foto’s werden gemaakt. Ik moest toch maar weer naar fysiotherapie en rust houden. Ik ben toen 6 weken thuis geweest. Na deze periode ben ik weer gaan werken en de rugklachten kwamen steeds vaker en erger terug.

Mijn hobby’s waren voetbal en wielrennen, maar dat zat er helaas niet meer in. Als ik een half uur aan een stuk liep, verging ik van de pijn. Ook begon mijn werkgever over het ziekteverzuim te klagen. In 1991 vertelde ik aan een klant dat het niet goed gesteld was met mijn rug, hij vertelde mij dat ook hij een zwakke rug had, maar sinds enige tijd een behandeling kreeg bij een chiropractor in Heerlen en dat hij daar veel profijt van had. Hij heeft mij het adres gegeven en ik heb een afspraak gemaakt, en ben naar de Rugkliniek (toen nog op de Promenade in het centrum van Heerlen) gegaan. Vanaf de eerste dag ben ik mijn klant nog steeds dankbaar voor de tip. Na diverse behandelingen zijn mijn rugklachten aanzienlijk verbeterd. Na verloop van tijd begon ik zelfs weer aan sport te denken. Mijn buurman deed aan lange afstand wandelen en vroeg mij om eens mee te gaan, ik ben toen begonnen met een tocht van 10 km en inmiddels zijn dit tochten geworden van 40 tot 50 km. De Kennedymars heb ik zelfs al 2 keer zonder problemen uitgelopen.

Toen ik vroeger met mijn auto naar Arnhem ging voor familiebezoek moest ik onderweg diverse keren stoppen om mijn rug te rechten. Door de behandelingen bij Chiropractie Rugkliniek Heerlen is een autovakantie naar Spanje probleemloos. Al die tijd ga ik om de 5 maanden terug voor een behandeling om mijn rug soepel te houden. Ik doe nog steeds hetzelfde werk en ondanks dat ik mijn rug probeer te ontzien, voel ik mijn rug nog wel eens. Ik maak dan direct een afspraak en na een paar behandelingen zijn deze kleine problemen weer opgelost.

Ik ben dus zeer tevreden over de behandelingen bij de chiropractor en zal mijn jaarlijkse “onderhoudsbeurt” zeker niet overslaan.

Dokter Nilsen bedankt.

Met vriendelijke groet,

P.J. Mooij

 

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen