Lage rugklachten met uitstraling naar de bovenbenen.

Bij het schrijven van deze brief is het 13,5 jaar en vele behandelingen geleden dat ik als patiënt kennis maakte met Dr. Nilsen van deze chiropractie-Rugkliniek.

Op dat moment was ik 28 jaar en had enkele jaren lage rugklachten met uitstraling naar de bovenbenen. Er waren perioden dat ik geen of weinig last had, maar er waren ook tijden dat ik bij iedere beweging de pijn voelde. Ik kon dan wel bij de fysiotherapeut terecht maar dit was niet de goede oplossing. De behandelingen waren gericht op het versterken van buik- en rugspieren, maar de pijn werd helaas niet weggenomen. Via de huisarts kreeg ik een verwijskaart voor een orthopeed waar ik weken later “al” terecht kon. Het bezoekje bij deze arts was een lachwekkende vertoning. Ik was te jong “om het aan de rug te hebben”, en het feit dat ik gewoon voorover kon buigen was voor deze persoon voldoende om mij als simulant neer te zetten.

De pijn was er nog steeds en wie kon ik nu nog vertrouwen?

Via een kennis kreeg ik toen het adres van deze kliniek. Ik had nog nooit van chiropractie gehoord, maar besloot toch om een afspraak te maken. Ik mocht 2 dagen later al verschijnen. Tijdens het eerste gesprek met Dr. Nilsen kon ik mondeling en schriftelijk kenbaar maken wat mijn problemen waren. Er werden ook röntgenfoto’s gemaakt en ontwikkeld, om zodoende nog tijdens dit gesprek een zo uitgebreid mogelijk beeld te krijgen van mijn klachten. Zij legde mij haar werkwijze uit, en wat de behandelingen precies zouden inhouden. Ook zei zij dat het enkele behandelingen kon duren eer ik enig resultaat zou bespeuren. Er volgde nog de eerste behandeling en na 45 minuten keerde ik huiswaarts.

In het eerste halfjaar volgenden de behandelingen elkaar in snel tempo op. Er zat verbetering in en de tijd tussen 2 behandelingen in werd steeds groter. Het vertrouwen was er; nu alleen de pijn nog zien kwijt te raken.

De pijn ontstond door beklemde zenuwen in de wervelkolom. De behandelingen – die gewoon met de handen gedaan werden – waren erop gericht om de gehele wervelkolom – dus niet alleen daar waar de pijn zat – te corrigeren zodat het zenuwstelsel weer goed zou functioneren. Ik kreeg ook boekjes met oefeningen mee naar huis om de buik- en rugspieren te versterken, waarbij Dr. Nilsen aangaf welke oefeningen ik moest doen maar ook welke oefeningen ik zeker niet moest doen. De behandelingen werden steeds korter, de tijd ertussen steeds langer. Bij acute klachten kon je altijd snel terecht – soms dezelfde dag – voor een extra behandeling.

Ik zal het nu maar langzaam bekennen; de behandelingen hebben nut gehad, de pijn is weg. Momenteel heb ik 6 à 7 behandelingen per jaar en daar voel ik me prettig bij.

In deze praktijk zijn voldoende mogelijkheden (lezingen, boekjes enz.) aanwezig om te onderkennen dat chiropractie een normale geneeswijze is. Niet normaal is echter dat je bij acute klachten zo snel terecht kunt. De patiënt is hier mens!

R.V.

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen