Versleten onderrug en versleten heupen.

Mijn moeder is momenteel 86 jaar, helder van geest en goed ter been. Tot maart 2009. Zij is toen door onbekende oorzaak gevallen in huis. (Zij woont nog zelfstandig!) mijn broer heeft haar gevonden, zittend op de grond. Ze kon niet meer zelf opstaan. De huisarts heeft haar onderzocht en de prognose was: gekneusde ribben en misschien wel een gebroken rib. Het was voor haar een vervelende tijd met veel pijn en ongemak. Het herstel verliep langzaam. Alles bij elkaar heeft dit ongeveer 4 maanden geduurd.

Een tijdje ging het goed maar toen begon ze steeds slechter te lopen. Ze had nu pijn in haar rug en in haar heupen en dit werd steeds erger. De huisarts werd erbij gehaald en op zijn verzoek hebben we toen foto’s laten maken van haar rug en heupen. De uitslag hiervan kregen we een week later: versleten onderrug en versleten heupen. Hier was verder niets aan te doen, ze moest er maar mee leren leven.

Mijn broer is op internet gaan zoeken en kwam op de site van de Rugkliniek Heerlen. Hierop staan de reacties van verschillende patiënten, waaronder mensen met een versleten rug die alleen maar positief waren over de behandeling. Ik heb vervolgens contact opgenomen met de Rugkliniek en meteen verteld dat het om een ouder persoon van inmiddels 87 jaar ging. Een zeer vriendelijke secretaresse vertelde mij dat ik zonder meer op intake gesprek kon komen en of ik dan de formulieren (staan op internet) met haar gegevens wilde meenemen. Zij zouden de rug- en heupfoto’s bij het ziekenhuis opvragen.

In eerste instantie hebben we mijn moeder nog moeten overhalen om mee te gaan. Ze was helemaal niet bekend met deze geneeswijze en vond het maar eng. Uiteindelijk stemde ze in met het intakegesprek, daarna zou ze wel zien…!

Bij het intakegesprek maakten wij voor de eerste keer kennis met mevrouw Nilsen, een zeer bijzonder vrouw. Ze bekeek de foto’s en gaf meteen aan dat de pijn veroorzaakt werd door haar val in maart 2009. Hierbij waren de onderste wervels in elkaar gezakt en zaten zenuwen klem. Dit veroorzaakte de pijn. Er was geen sprake van een versleten onderrug, alleen aan haar heupen kon ze zien dat mijn moeder op leeftijd was. Zij kon mijn moeder zonder meer helpen. Mijn moeder had nog even bedenktijd nodig (nog steeds angst voor het onbekende) maar een paar dagen later heb ik al de afspraak gemaakt voor de eerste behandeling. Deze behandeling duurde 5-10 minuten en was absoluut niet pijnlijk. Daarna ben ik met haar in Heerlen gaan winkelen en heeft ze anderhalf uur gelopen zonder pijn!!!

De volgende ochtend heb ik haar gebeld en wonder boven wonder: ze voelde zich prima. Na de eerste behandeling was de pijn al stukken minder. Na behandeling 2 voelde ze helemaal geen pijn meer. Ik ben 18 februari 2010 voor de zevende keer met haar naar de Rugkliniek geweest en ze hoeft alleen nog maar over 2 maanden terug te komen om te kijken of alles op de plaats blijft zitten.

Ik zal iedereen aanraden om met rugklachten naar deze kliniek te gaan, mijn moeder is weer helemaal de vitale vrouw van voor haar val.

R. Luijten
Heerlen

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen