Pijn aan schouder.

Ik loop van vorig jaar juli met pijn aan mijn schouder. Destijds ben ik ermee naar de huisarts gegaan en deze heeft me met een flinke dosis pijnstillers en een paar afspraken bij de fysiotherapeut weer naar huis gestuurd. De pijnstillers hebben wel wat geholpen maar ik werd er ziek en misselijk van. De fysiotherapeut heeft me een paar keer behandeld maar de pijn werd alleen maar erger. De fysiotherapeut adviseerde me om zoveel mogelijk met de arm te bewegen. Ik ben uiteindelijk niet meer terug gegaan en ben met mijn klachten blijven lopen.

De pijn werd wat minder, maar ging niet helemaal weg. Het ging op en af. Mijn arm helemaal strekken ging gewoonweg niet. Afgelopen carnaval heb ik een verkeerde beweging gemaakt. De pijn kwam weer terug, maar nu veel erger dan ooit te voren. Ik had volgens mijn huisarts een flinke slijmbeursontsteking in mijn schouder. De ontsteking zou wel weer weggaan met een flinke dosis pijnstillers en maagbeschermers. Dit is me trouwens telefonisch medegedeeld. Mijn huisarts heeft helemaal niet naar mijn schouder gekeken, want het was volgens haar niet dringend. Ondertussen werd mijn schouder steeds dikker, roder en stijver. Ik kreeg er geen enkele beweging meer in en had vreselijke pijn.

Uiteindelijk heb ik de Rugkliniek in Heerlen gebeld. Ze hadden mij al eens eerder geholpen aan pijn in mijn onderrug. Ik wist niet dat ze ook iets met een zere schouder konden. Dit was echt mijn laatste hoop. Ik mocht meteen de volgende ochtend komen bij de chiropractor. Hij onderzocht me en constateerde dat ik inderdaad een flinke ontsteking had en een ‘frozen shoulder’.

Hij adviseerde me geen koffie meer te drinken, geen chocolade meer te eten, weinig vlees te eten, wel zoveel mogelijk groente en fruit eten en veel water drinken. Daarnaast moest ik ieder uur mijn schouder koelen en heb ik op advies van dhr. Saenz foto’s laten maken van mijn nek en schouder. Voordat er met de behandeling gestart kon worden, moest eerst de ontsteking ver weg zijn.

Door het koelen en geen koffie meer te drinken is de ontsteking minder geworden en kon de chiropractor beginnen met de behandeling. Het is bijna een wonder, maar na 2 behandelingen kon ik mijn arm langzaamaan weer bewegen en had ik geen last meer van tintelingen in mijn vingers.

In totaal heb ik 4 behandelingen gehad. Mijn arm kan ik weer helemaal bewegen en de pijn is ver weg. Ik kan het iedereen aanbevelen! Het helpt echt, hier kan geen pil tegenop!

Nog bedankt voor de goede hulp.

Monique van der Meulen

 

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen