Whiplash na geweld.

Ongeveer 4 jaar geleden heb ik een ongeluk gehad op mijn werk: één van mijn “patienten” heeft een woede-uitbarsting gekregen en daar ben ik de dupe van geworden. Een kaak die uit zijn verband was, het gehoor weggevallen, een whiplash, twee punten in mijn nek waar ik geen gevoel meer in heb en een aantal beten en bloedingen.

Na twee weken volkomen rust wilde het niet minderen. De huisarts verwees mij door naar de neuroloog die de nodige testen deed, EEG en ECG etc. Géén afwijkingen, doch ik kon niet zelfstandig lopen (viel van links naar rechts), hevige hoofdpijn, hoorde slecht, kon niet tegen “hard” geluid, was zeer verward, moeilijk uit woorden komen, slapeloosheid etc. Kreeg medicatie van de neuroloog en als diagnose werd er een nekrotatie trauma vastgesteld, dat tijd vergde.

Na zes weken niet te hebben gewerkt, ben ik voor halve dagen begonnen en na 3 maanden totaal weer 100% gaan werken, doch met de nodige klachten. Nog steeds onder behandeling van de neuroloog en tevens fysiotherapie. Na 15 maanden werd dit gestaakt. Na keuring bleek ik 2-3% arbeidsongeschikt te zijn verklaard. De klachten die ik nog had, daar zou ik, op mijn 32ste, mee moeten leren leven:
nekstijfheid;
– niet lang op buik kunnen zwemmen;
problemen met het geheugen;
– moeilijker uit mijn woorden kunnen komen;
– 2 tot 3 keer in de week zo’n hoofdpijn dat je er gek van werd.

Tot ik door een collega gewezen werd op de mogelijkheden van hulp van een chiropractor. Zij had hier baat bij gehad na een whiplash door een busongeluk. Ik dacht, baat het niet dan schaadt het niet. Dus ben ik 1,5 jaar geleden naar Heerlen gereden, om te kijken of mevrouw Nilsen me zou kunnen helpen. Zij gaf mij na onderzoek direct aan, dat het jammer was dat ik zo laat na het ongeluk kwam, omdat nu met een aantal zaken niets meer te verhelpen zou zijn, zoals de concentratie / geheugenproblemen. Doch wel met de hoofdpijn en bewegingsbeperking van de nek.

Nu 1,5 jaar verder heb ik maar gemiddeld 2 tot 3 keer per 3 maanden last van de vervelende hoofdpijn en de bewegingsvrijheid van mijn nek is een stuk beter. Ook kan ik alweer wat beter zwemmen en is mijn algehele beweeglijkheid ook een stuk beter.

U kunt zich vast wel voorstellen hoe blij ik hiermee ben!

Inge Hageman,
Roermond
Groepsbegeleider binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen