Klachten in borststreek en middenrug.

Mijn naam is René M. en ik ben 43 jaar. Op 10 september 2001 kwam ik voor het eerst bij de chiropractor, mevrouw Nilsen. Ik had toen al enige tijd heel veel pijn in de borststreek en in de middenrug. Na een bezoek aan de huisarts werd ik in eerste instantie doorverwezen naar de cardioloog. Na diverse onderzoeken en testen bleek mijn hart gelukkig in orde. Maar de hevige pijn in de borststreek en in de middenrug ging niet weg. Zelfs normaal ademhalen, deed behoorlijk pijn. De cardioloog vertelde mij dat ik hoogstwaarschijnlijk last had van zeer verkrampte tussenribspieren. De oorzaak hiervan kan divers zijn: stress, een plotselinge onverwachte draai van de romp of bijvoorbeeld een hevige niesaanval. Een flinke verkramping van deze tussenribspieren kan leiden tot hevige zenuwpijnen, aldus de cardioloog. Voor mij was op dat moment echter maar een ding belangrijk: wie kan mij van deze pijn verlossen? Pijnstillers hielpen maar enkele uren, maar konden de pijn niet helemaal laten verdwijnen. Aangezien mijn moeder ook al vele jaren bij de chiropractor kwam, adviseerde ze mij om deze ook eens te bezoeken.

Na enkele intensieve behandelingen door mevrouw Nilsen (in het begin drie keer per week) was ik verlost van de pijn. Ik kon weer normaal ademhalen zonder pijn op de borst. Ook kon ik weer bukken en andere bewegingen maken, die mij voorheen veel pijn deden. Dat was een fantastisch gevoel. Gedurende bijna elf jaar kom ik nu eens per vijf á zes weken voor een “onderhoudsbeurt” bij de chiropractor. Mocht ik tussendoor onverhoopt weer een hevige pijnaanval krijgen, dan ben ik heel blij dat ik meteen terecht kan bij de chiropractor voor een acute behandeling. Meestal volstaan de twee behandelingen in één week om mij weer pijnvrij te maken. De onderhoudsbeurten zorgen voor stabiliteit van de tussenribspieren en de middenrug.

Ik had in het begin nooit gedacht dat chiropractie mij van de vreselijke pijn zou kunnen verlossen. Nu weet ik beter. Een gerichte behandeling bij de chiropractor voelt dan als een verademing. Ik kan dan ook iedereen, die eveneens klachten in de borststreek en middenrug heeft, alleen maar adviseren om dan Rugkliniek Heerlen te bezoeken!!!

Met vriendelijke groet, René M.

Lees alle reacties van patiënten

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen