Lage rugklachten als gevolg van asymmetrische belasting.

Graag wil ik iets kwijt over de behandeling in Chiropractie Rugkliniek Heerlen.

In het najaar van 2007 struikelde ik, tijdens een Rome-reis, over de Romeinse keien, waarbij een enkelband scheurde. De enkelband werd gedurende een paar weken stevig ingetapet. Om de verzwikte enkel zoveel als mogelijk te sparen hinkelde ik overwegend op het gezonde been. In november kreeg ik ernstige lage rugklachten als gevolg van deze asymmetrische belasting. Rechtop zitten was pijnlijk. Sokken aantrekken en voetverzorging ging beslist niet meer. Autorijden en het werken in mijn groentetuintje kon ik vergeten. Pas na 2 maanden consulteerde ik de huisarts omdat ik redeneerde dat de klachten vanzelf over zouden gaan als de enkel hersteld was. Nee dus.

De huisarts verwees me naar de fysiotherapeut, die me masseerde en onder stroom zette. De behandeling zette geen zoden aan de dijk. Bij een derde bezoek aan de huisarts, die aangaf dat hij voor dit soort klachten geen afdoende remedie had, vroeg ik nadrukkelijk naar alternatieve behandelingswijzen. (geen Bach, aroma of andere glazen bol of wichelroede-praktijken). Het werd dus Chiropractie. In een uitgebreide intake kreeg ik in gewone mensentaal uitleg over wat Chiropractie is, hoe het werkt, wat de basis van deze geneeswijze is en hoe de prognose er in mijn situatie er uit ziet. Waarom deze behandelwijze alternatief genoemd wordt begrijp ik nog steeds niet zo goed: ze maakt, net als de regulaire geneeskunst, gebruik van medisch-wetenschappelijke kennis en inzichten.

De chiropractor startte met twee behandelingen per week, die al na twee weken duidelijke verlichting brachten. Na 2 maanden was ik praktisch klachtenvrij. Nu, na een half jaar, krijg ik een “onderhoudsbeurt” om de twee maanden en ben volledig bevrijd van mijn lage rugpijn. Ik weet nu ook wat het voor de levenskwaliteit betekent als je de tuin kunt omspitten, je voeten wassen, op een ladder klimmen of doodgewoon zonder ingewikkelde toeren in je broek stappen.

Met dank,
Cor de Hoon

Ernstige lage rugklachten

 

 

 

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen