Whiplash en Chiropractie.

Bij deze wil ik mijn ervaringen na een whiplash op papier zetten. Het wordt een verhaal waarin ik m.n. lovend over chiropractie zal zijn, omdat ik denk dat mede door chiropractie ik nu ruim zes jaar later klachtenloos ben. Het zal dan ook geen uitgebreid verhaal zijn, omdat chiropractie de natuurlijke genezing geholpen heeft en dat is een weg der geleidelijkheid, waar weinig woorden voor nodig zijn.

Op een vrijdagavond, januari 1998, werd ik als fietser frontaal door een auto geschept, met als resultaat naast vele bulten, blauwe plekken etc. een stijve nek en hoofdpijn. Door alert optreden in de praktijk van dr. Nilsen kon ik daar de maandag na het ongeluk terecht en werd door dr. Nilsen een whiplash gediagnosticeerd en startte zij meteen een chiropractische behandeling.
Deze behandeling was aanvankelijk drie maal per week, daarna nam deze geleidelijk af. Zeker in het begin kostte de uitwerking van deze behandeling mijn lijf veel energie en ik was altijd blij dat ik na de behandeling enkele uren in een rustige omgeving kon zijn, waarbij ik regelmatig ook in slaap viel. Ik voelde wel dat deze inspanningen mij goed deden, beredeneren kan ik dit niet, maar het was net alsof blokkades weggehaald werden en energie weer kon gaan stromen.

Naast deze chiropractische therapie waren de psychische ondersteuning en de praktische adviezen in deze fase van mijn behandeling van belangrijke invloed op het verloop van mijn genezing. Het was allemaal niet spectaculair, de adviezen waren ook vaak eenvoudig, maar het totaal pakket, de chiropractie, de adviezen, de raad, de aandacht, samen vormden voor mij een goede steun naar genezing toe.

De klachten die ik nu nog heb; enige bewegingsbeperkingen in mijn nek, mindere concentratie en sneller moe, kunnen deels met mijn leeftijd te maken hebben. Ik ben inmiddels bijna 46 jaar. Een twee maandelijks consult bij dr. Nilsen is voor mij een vast patroon waar ik veel waarde aan hecht.

Bert Kusters

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen