Versleten tussenwervelschijven.

Mijn ervaring met Chiropractie wil ik graag op deze manier met iedereen delen.

Het is inmiddels 10 jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Chiropractie, een periode waar ik niet graag aan terug denk qua rugklachten. In 1989 kreeg ik voor het eerst last van rugklachten en heb toen echt 3 jaar liggen sukkelen met mijn onderrug, van het ene ziekenhuis in, naar het andere. Van de ene specialist naar de andere, op het laatst wist ik nog niet meer welke specialist ik had. Er werden de befaamde ruggenprikken gegeven, er werden spieronderzoeken gedaan, er werden op allerlei manieren röntgenfoto’s gemaakt om er achter te komen waardoor ik geen kant meer op kon. Ik kreeg te horen na al die onderzoeken dat ik twee versleten tussenwervelschijven had en dat ze me toen met mijn nog jonge leeftijd van 31 jaar niet konden en wilden opereren. Mijn onderrug zou dan worden vastgezet met twee pijpjes, gelukkig ging dat achteraf voor mij niet door.

Ik werd dan ook naar huis gestuurd met de mededeling, wij kunnen niets meer voor u doen, u moet hiermee leren leven.
Ik was ten einde raad, totdat mijn vrouw op de televisie een programma zag over Chiropractie. Ze vertelde me erover en ik moet eerlijk zeggen dat ik hierover mijn bedenkingen had, zo van: als specialisten in een ziekenhuis mij niet kunnen helpen, dan kan een chiropractor dat ook niet.
Gelukkig heeft ze me op andere gedachten kunnen brengen door mij te zeggen: “eigenlijk heb je geen andere keus, zo kun je toch niet verder gaan met je leven en baat het niet dan schaad het niet..” Ik heb toen bij mezelf gedacht, je kunt ook niet op deze manier doorgaan met deze pijn en al die problemen die zo in een gezin ontstaan. Ik kon niks meer verdragen van iemand thuis, alles wat ik zag wat in mijn ogen fout ging, daar had ik wat op te zeggen.

Ik ben mijn vrouw eeuwig dankbaar dat ze voor mij achter mijn rug om een eerste afspraak bij de chiropractor had gemaakt. Ik ging best wel met gemengde gevoelens er naar toe en moest toen ook de röntgenfoto’s meenemen die ze in het ziekenhuis hadden gemaakt en heb die samen bekeken met mevrouw T. Nilsen DC. Hieruit volgde voor mij het verlossende antwoord: “ik kan uw rug niet repareren, maar ik kan er wel voor zorgen dat de pijn die u nu heeft voor een groot deel verdwijnt.” Wat er op dat moment door mijn hoofd ging, daar kan ik een heel boek over schrijven. Ik zag het weer zitten en dacht straks misschien wel weer een stukje lopen of fietsen en mijn gezin weer omarmen. Ik zag weer een uitweg om zo ook weer tot mijn positieve te komen. Ik ben met mijn vrouw naar huis gereden en heb vanaf de praktijk tot thuis gehuild van blijdschap. Toen we thuis aankwamen zagen de kinderen al een andere vader die weer wat zelfvertrouwen en een houvast had gekregen. Ik heb hun dan ook alles verteld wat we hadden besproken bij de chiropractor en kon niet wachten op de daarop volgende behandelingen die mij de pijn zouden wegnemen.

Na een aantal behandelingen was het dan zover, ik kon de pijn verdragen die ik nu had. Ik kon weer wat gaan wandelen en dingen doen die ik niet meer aan kon, het ging steeds beter en beter. Ik was een ander mens geworden, niet alleen voor mezelf maar zeker ook voor de omgeving. Ik kon en ging weer met mijn gezin op vakantie waar we eigenlijk toch al zo aan toe waren. Ik kon het psychisch weer aan, ik was de koning te rijk.

Ik kan alleen maar zeggen dat Chiropractie voor mij een zeer belangrijke rol in mijn leven heeft gespeeld en dat nog steeds op de dag van vandaag doet. Ik hoop dan ook dat ik nog heel lang gebruik mag maken van de specialisten van Chiropractie Rugkliniek Heerlen. Ik ben hun eeuwig dankbaar voor hun inzet t.a.v. de problemen die ik heb gehad. Dankzij hun behandelingen ben ik een ander mens geworden en kan ik de hedendaagse dingen weer aan.

Ik hoop voor alle mensen die met dergelijke problemen lopen zoals ik die heb gehad, Chiropractie de uitkomst biedt die het voor mij heeft geboden. Meestal is de eerste stap de moeilijkste, maar ik kan u verzekeren de allerbelangrijkste stap, het brengt u weer tot andere gedachten waar u voorheen niet of nauwelijks meer aan had durven denken. Ik kan u dan ook alleen maar zeggen of aanraden; geef deze chiropractoren het vertrouwen zodat ze met u aan de slag kunnen en u zult zien dat er zich een andere wereld voor u opent. Hopelijk kan ik u veel steun, kracht en vertrouwen geven door deze brief, waarvan ik vond dat ik die moest schrijven na 10 jaar Chiropractie en hoop ik dat u er net zoveel baat bij mag hebben als ik heb ondervonden in al die tijd.

Ik ben trots op jullie chiropractoren. Nogmaals mijn hartelijke dank voor alles wat mij gemaakt heeft tot een gelukkig mens die weer in de maatschappij kan verder leven.

Ik wens jullie veel succes en graag tot weerziens op de volgende behandeling.

Deze brief werd opgesteld door S. Verkissen

Getekend op 22 oktober 2002

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen