WAT IS CHIROPRACTIE?.

WAT IS CHIROPRACTIE?

Geschiedenis

Chiropractie is een medische wetenschap, gebaseerd op het traditioneel medisch weten. Chiropractie onderscheidt zich echter van de traditionele medici door de manier waarop zij deze kennis toepast. De chiropractor bereikt genezing door het beïnvloeden van het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel regelt alles in ons lichaam: elke cel, orgaan of lichamelijke functie wordt door het zenuwstelsel gecontroleerd.

Oorzaak ziekte

Mensen worden niet ziek op het moment dat de symptomen zich aandienen. Ze krijgen die symptomen omdat ze al ziek zijn; symptomen vormen dus niet de oorzaak van de ziekte. Symptomen zijn het gevolg van de ziekte. Daaruit volgt dat de behandeling van deze symptomen die persoon niet kunnen genezen.

Verschillen met andere medische vormen

Chiropractoren zoeken naar de oorzaken van ziekten in plaats van alleen de symptomen te bestrijden.
Via ons zenuwstelsel (ruggegraat) communiceren onze hersenen met ons hele lichaam; daarom maakt de chiropractor hoofdzakelijk gebruik van de ruggegraat om het zenuwstelsel te beïnvloeden. Voordat het lichaam ziek wordt, moet het uit balans zijn. Een onbalans in het lichaam is vaak terug te vinden als een blokkade in de wervelkolom (ruggengraat)

CHIROPRACTIE english

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen