Chiropractie voor ischiaspatienten tijdens ziekenhuisopname.

De auteurs van deze praktische en zeer waardevolle nieuwe studie in Noorwegen zijn Jan Roar Orlin, MD, PhD, een orthopedisch specialist in het centrale ziekenhuis van Sogn en Fjordane in Noorwegen, en André Didriksen, DC.

  1. De patiënten werden dagelijks door een chiropractor behandeld tijdens ziekenhuisopname, vervolgens na ontslag uit het ziekenhuis ontvingen zij, twee weken lang, 3 x per week een behandeling in een chiropractie kliniek, waarna de behandelingen 1 tot 2 x per week werden voortgezet, indien nodig.
  2. Na chiropractische behandeling konden 40 van de 44 patiënten met een gemiddelde van 21,1 dagen weer fulltime aan het werk gaan. Gegevens van het Noorse Ministerie van Gezondheid melden een normaal gemiddeld ziekteverzuim van 72 dagen voor patiënten met ischias, voordat ze weer terug kunnen gaan in het werkproces.

De orthopedisch specialist concludeerde dat een dergelijke interdisciplinaire samenwerking “niet alleen voor de patiënt voordelen heeft, maar voor de hele afdeling”.

Bron:
Orlin JR Didriksen A (2007) J. Manipulative Physiol Ther 30: 135-139.

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen