Patienttevredenheid over Chiropractie.

Een nieuw onafhankelijk nationaal onderzoeksbureau in de VS heeft wederom bevestigd dat de patiënt tevredenheid erg hoog is met betrekking tot chiropractische behandelingen (83%).
Zij merken op dat dit een bijzondere conclusie is, temeer omdat het grootste gedeelte van de financiële lasten voor chiropractie worden gedragen door de patiënten zelf en het overgrote deel van de zorg te maken had met de toch al lastigere chronische problemen van de rug en nek. Deze studie van Gary Gaumer, PhD op de school voor Gezondheidsstudies, Onderdeel van de Health Care Administration, Simmons College, Boston, Massachusetts, werd gecombineerd met een literair overzicht van het eerder gehouden onderzoek naar patiënt tevredenheid en een nieuwe studie gebaseerd op een nationale telefonische enquête in de VS.
Uit de grote groep van deelnemers, die hebben gereageerd, werden 400 deelnemers uitgezocht, die het laatste jaar chiropractische behandelingen hadden ondergaan en tevens 400 deelnemers die géén chiropractische behandelingen hadden gehad in het laatste jaar.

83% van de deelnemers was zeer tevreden (53,5% – dus meer dan de helft van de deelnemers) of tevreden (29,5%) met hun chiropractische behandelingen. Dit betreft een meting onder de patiënten, die inmiddels zijn gestopt met chiropractie en de patiënten die in het afgelopen jaar voor chiropractie hadden gekozen. Minder dan 10% van de deelnemers was niet tevreden of helemaal niet tevreden.

Enkele gegevens zijn: 96,1 % uit de groep van deelnemers die chiropractische behandelingen hadden ondergaan, hadden rugpijn(68,2%) en/of nekpijn (22,6%) en/of hoofdpijn (5,3%).

Bron:
* Gaumer G (2006) Factors Associated with Patient Satisfaction with Chiropractic Care: Survey and Review of the Litereture, Journal of Manipulative Physiol Ther 29:455-462

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen