Mijn klachten zijn helemaal weg. Toch adviseert mijn chiropractor mij regelmatig terug te komen. Waarom zou ik dat doen terwijl ik geen klachten heb?

Een blokkade bestaat vaak al een hele tijd voordat er klachten ontstaan. De pijn die u voelde bij uw eerste afspraak is het topje van de ijsberg. Iedereen heeft van nature een pijndrempel, daardoor ontstaan symptomen zoals pijn pas in een later stadium.

Ons behandelplan bestaat dan ook uit 3 fases:

De eerste fase is bedoeld om u zo snel mogelijk van uw symptomen af te helpen. U wordt dan ook intensief behandeld.

Tijdens de tweede fase komt u (iets minder intensief) terug om correcties aan te brengen in de stand en de bewegelijkheid van uw wervelkolom. Om de rug en nek te laten wennen aan deze veranderingen  zal de frequentie langzaam worden afgebouwd. Deze fase is erg belangrijk, omdat nu de basis gelegd wordt voor een gezonder lichaam met minder stress, meer energie en een grotere weerstand.

Bij het bereiken van de derde fase bent u eigenlijk klaar met de aanpassingen in uw wervelkolom. De eerdere blokkades zullen echter heel langzaam weer terugkomen door bijvoorbeeld slijtage die in de loop van de tijd is ontstaan bij de eerste blokkade. Het is dus zeer belangrijk om uw rug en nek met enige regelmatig te laten controleren op veranderingen. Wanneer u dit niet doet, bestaat de kans dat de blokkade terugkomt en u dus weer nieuwe symptomen krijgt. U zult dan weer met de eerste intensieve fase moeten starten om de eerder behaalde verbetering opnieuw te bereiken….

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen