Pijn in mijn nek en energiegebrek .

Beste lezer,

Enige tijd geleden, na een bewustwording proces van enkele maanden besloot ik om iets aan mijn gezondheids situatie te doen. De beperkingen die mijn probleem mij oplegde waren voor mij, zeker gezien mijn leeftijd van veertig jaar niet meer acceptabel. Wat was er aan de hand. Een aantal keer per jaar werd ik geplaagd door hevige pijn in mijn nek. Deze pijn straalde uit naar mijn schouders en hoofd.

Een paar keer per jaar pijn in mijn nek en hoofd kon ik voor mij zelf nog aanvaarden. Je went er als het ware aan. In de loop der jaren kreeg ik echter nog andere “vreemde” verschijnselen. Deze verschijnselen kregen langzamerhand vat op mijn leven. Sporten, hobby’s en dagelijks leven veranderden langzaam in moeizame bezigheden. Wat was er aan de hand.

Mijn hartslag was onregelmatig en sloeg zelfs regelmatig over. Bij inspanning ging ik overmatig transpireren. Slecht slapen waardoor ik in de morgen al erg moe was, en over de avond maar niet te spreken. Vaak was het “licht” bij mij al na het avondeten uit. Doordat ik zo moe was werd ik ook prikkelbaar en kon de impulsen die een jong gezin met zich mee brengt moeilijk verwerken.

Voor de grote vakantie begon mijn nek weer op te spelen. De pijn was er weer in alle hevigheid. Ik heb toen besloten om het reguliere artsen circuit over te slaan en de Rugkliniek op te zoeken, in de hoop dat ik van de pijn verlost zou worden en van een normale vakantie kon genieten. Ik kwam bij M. Zvekich DC terecht en hij gaf bij het intake gesprek aan dat behandeling van mijn wervelkolom zeker zin zou hebben. Enkele dagen na het eerste gesprek ben ik voor de eerste behandeling op de behandeltafel gaan liggen, en heeft hij voornamelijk mijn nek behandeld. Na de behandeling was de pijn nagenoeg weg, en daar was ik al heel blij mee. Ik wist die dag nog niet wat deze behandeling mij in de navolgende dagen nog zou gaan brengen. Alle beschreven symptomen verdwenen en mijn energie nivo was in geen jaren weer zo hoog geweest. Alle beslommeringen van het dagelijks leven pakte ik weer met een lach op!

Na een periode van enkele maanden moet ik constateren dat de kwaliteit van leven behoorlijk verbeterd is. Dat kunnen de mensen in mijn directe omgeving beamen. Ik kan dit zonder dat ik medisch kennis bezit voor mijzelf ook verklaren. Door de ruggengraat lopen vanuit de hersenstam zenuwen die de lichaamsfuncties besturen. Als er door een scheef zittende wervel zenuwen bekneld of geïrriteerd raken ontstaat er pijn, en kunnen lichaamsfuncties niet adequaat geregeld worden. Je kunt dit vergelijken met de thermostaat van de centrale verwarming. Deze zal de verwarming aan zetten als de temperatuur onder de ingestelde waarde komt, en uit zetten als de ingestelde temperatuur bereikt is. Als het kabeltje (ruggengraat) slecht contact maakt zal de temperatuur niet meer goed geregeld kunnen worden, en wordt het onbehaaglijk in huis. In dit geval laat je de CV monteur komen, en in het geval van het menselijk lichaam ga je naar mijn mening naar de Chiropractor!

Met dank aan M. Zvekich DC die mij van mijn probleem verlost heeft !

Marc Erkens
Oirsbeek 6 november 2006

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

meer verhalen
© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen