Whiplash en Chiropractie behandeling.

Waardoor wordt een whiplash veroorzaakt?.
Een whiplash, ook bekend als deceleratie of retroflexie trauma, wordt meestal veroorzaakt door een voor-, achterwaartse of zijdelingse beweging van het hoofd en de nek, vaak veroorzaakt door een frontale botsing of een botsing van achteren of opzij.

Wat is een whiplash?.
Een whiplash is meer dan alleen pijn aan uw nek. Het is mogelijk dat het bindweefsel en de nekwervels zijn beschadigd. Het kan hier om een gematigde beschadiging gaan, maar het kan ook van ernstige aard zijn en resulteren in hevige pijn, oorsuizen, verlammingsverschijnselen in nek, armen, schouders of handen zowel als hoofdpijn, wazig zicht en misselijkheid, geheugenverlies en concentratieproblemen. Beschadigingen als gevolg van een whiplash kunnen ernstig en permanent zijn.

Moet ik mij zorgen maken over een whiplash?.
Bij een whiplash, ook wel zweepslag genoemd, is een overrekking of het scheuren van de spieren in de nek of andere weefsels mogelijk. Afhankelijk van de mate waarin bovengenoemde weefsels worden opgerekt of scheuren, kan uw wervelkolom ernstig instabiel worden. Whiplashes kunnen ook één of meerdere wervelblokkades tot gevolg hebben. Een aanhoudende instabiliteit van de wervelkolom kan resulteren in een algemene verslechtering in het betrokken gebied, iets dat men niet onmiddellijk relateert aan de whiplash.

Wat kunnen wij doen om u te helpen?.
Een chiropractor wordt speciaal opgeleid om een whiplash te constateren en te behandelen. Iemand met een lichte whiplash reageert vaak goed op Chiropractie en geneest normaalgesproken vrij vlug. Als iemand een zware whiplash heeft, neemt dit meestal meer tijd in beslag. Dit komt door de veelomvattende beschadigingen aan de cervicale wervels, de ondersteunende spieren, pezen en gewrichtsbanden. In welke mate de beschadiging ook is, de meeste mensen met een whiplash zullen sneller reageren als er onmiddellijk chiropractische hulp geboden wordt

Wat te doen met een oude whiplash?.
Iedereen die ooit een whiplash heeft opgelopen, het maakt niet uit hoe lang geleden, kan baat hebben bij Chiropractie.

Voor uitgebreidere tekst over Whiplash en Chiropractie, kunt u gratis een folder afhalen in onze praktijk

terug Back

Onze patiënten vertellen...

Our patients tell

© Copyright 2013-2024 Rugkliniek Heerlen